Wilman sovellukseen liittyviä kysymyksiä

Sovelluksesta julkaistiin joulukuussa 2017 kokonaan uudet versiot sekä iOS- että Android-käyttäjille. Olemme saaneet niihin liittyen sekä kysymyksiä että kehitysehdotuksia. Alla on ajankohtaisia, usein vastaan tulleita aiheita vastauksineen. Lisää sovellukseen liittyviä usein kysyttyjä kysymyksiä löytyy Wilma-sovellus - FAQ -sivulta, jonne myös loppukäyttäjiä voi ohjata.

•   Sovellus ei päivittämisen jälkeen muista tunnuksia, vaan käyttäjä joutuu syöttämään ne uudelleen. Tämä johtuu siitä, että koska sovellus on kokonaan uusittu, käyttäjätilejä ei pystytty säilyttämään. Salasanan käyttäjä voi uusia itse Unohditko salasanasi -toiminnolla, mutta unohtunut käyttäjätunnus täytyy kouluilta tarkistaa. Useimmiten se on käyttäjän sähköpostiosoite.

•   Sovellus ilmoittaa yhteysongelmista kirjautumisen yhteydessä. Kirjaudu selainversiolla Wilmaan, ja jos se ei auta, vaihda salasana Unohditko salasanasi -toiminnolla ja kirjaudu sen jälkeen uudelleen Wilmaan.

•                    Jos salasana on muutettu koululla suoraan käyttäjän tietoihin, pitää ensimmäinen kirjautuminen tehdä Wilman selainversiolla.

•                    Sovelluksen iOS-versiolla näkyy kirjautumisen jälkeen vain koulun tiedote, ei muuta. Jos on kaksi roolia liitettynä käyttäjätunnukseen, saattaa tämä ongelma  ilmetä. Ongelmaa korjataan.

•                    Sovelluksella lähetetyt viestit katoavat, jos puhelimessa ei ole verkkoyhteyttä lähettämisen aikana. Ongelmaa korjataan.

•                    Sovellus kaatuu, kun tuntimerkintöjä tehdään tai muokataan. Ongelmaa korjataan.

•                    Sovelluksen iOS-versiolla ei pysty tekemään rivinvaihtoja viestiin vastatessa. Ongelmaa korjataan.

•                    Wilma-sovelluksessa ilmenee yleisesti muita ongelmia. Poista sovellus ja asenna se uudelleen.

 

 

Päällekkäinen kirjautuminen Wilmaan?

Nyt kun mm.kouluun ilmoittautuminen on meneillään, ovat useat huoltajat luomassa Wilma-tunnuksia itselleen. Tunnusta luotaessa Wilma lähettää sähköpostiin vahvistuslinkin, ja joillekin huoltajille linkin klikkaaminen on avanut Wilman virheilmoitukseen ”päällekkäisestä kirjautumisesta”.

Tässä on ollut useimmiten kyse siitä, että käyttäjällä on Microsoft Outlookin tai Hotmailin sähköpostiosoite, jolloin Microsoftin oma Safe Links -linkintarkistusohjelma sekoittaa toimintaa ja samalla tekee linkistä myös erikoisen näköisen. Käyttäjän klikatessa linkkiä, se avautuu sähköpostista taustalle erilaisia tarkistuksia varten, minkä vuoksi Wilma herjaa sitten päällekkäisestä kirjautumisesta.

Tällä hetkellä paras keino tuon ongelman kiertämiseen on käyttää toista sähköpostia (esim. Gmail) Wilma-tunnuksen luontia varten. Hätätapauksissa ottakaa yhteyttä koulunne koulusihteeriin tai rehtoriin .